MTB-BANOR

MTB-BANOR

Gånsta MTB

Spåret startar vid det gamla utegymmet/grillplatsen uppe vid Gånsta-spåret. Det är ok att cykla från parkeringen vid Gånstagården försiktigt ner till starten länsg spåret. Men tänk på att fotgängare och löpare har företräde och håll ner farten samt god uppsikt. Tänk även på att MTB-spåret vid flera tillfällen korsar löparspåret där du också behöver ha uppsikt. Karta, bilder och film över spåret kommer presenteras här.

Nya MTB-spår

Vi jobbar just nu tillsammans med kommunen för att få till åtminstone två till officiella MTB-spår. Om allt går som vi hoppas så får vi till att Fagerskogen blir ett officiellt spår som vi kan skylta upp bättre, även om väldigt många cyklar där redan idag. Vi hoppas även få till ett enklare familjespår som skyltas upp och går runt Vattentornet och Motorgården. Men som sagt. Dessa två är inte klara och offentliga ännu, men förhoppningsvis kan vi få påbörja det arbetet under våren.

Tips

Det finns givetvis mängder av andra spår och stigar runt om i Enköping. Många cyklar på Upplandsleden åt olika håll. Men även där behöver vi ta hänsyn till fotgängare och löpare för en trevlig harmoni. Vi rekommenderar våra medlemmar att vara föredömen för trevliga cyklister därute. Bromsa gärna in vid möten eller signalera tydligt men ödmjukt vid omkörningar av gående. Och tänk på att spåren i första hand är till för vandring. En del cyklar även stadsrundan som sträcker sig runt Enköping med olika spårinslag samt transportsträckor. Oavsett sträcka kan du alltid höra av dig i Facebook-gruppen för förslag eller sällskap.